Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور واحد مشهد در نامه‌ای خطاب به اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، مسائل و چالش‌های این روزهای زنان ایرانی را در میان گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، اعضای انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور واحد مشهد در نامه‌ای خطاب به اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، مسائل و چالش‌های این روزهای زنان ایرانی را با آن‌ها در میان گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این نامه به شرح زیر است:

اعضای محترم فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم

حضور متعهدانه و مسؤولانه شما را در این مکان مقدس خیر مقدم  عرض می‌کنیم.

تکیه زدن بر جایگاه مقدس خدمت!

خدمت به مردمی که ماحصلِ نتیجه وفاداری و پای کار ماندنشان، جایگاه کنونی شماست!

تعهدی بس خطیر که قبول آن،همتی می‌خواهد والا و عزمی راسخ!

موضوع تقویت نهاد خانواده و جایگاه زنان با توجه به تلاش‌هایی که در جمهوری اسلامی شکل گرفته هنوز به جایگاه مطلوبی که در خور آن است دست نیافته و دارای مشکلات راهبردی و زیرساختی است.

وجود معضلات و مشکلات فعلی در حوزه زنان و خانواده ماحصل عملکرد ناصواب مجلس
در دوره‌های گذشته است، نگاه سیاسی و تک بعدی به مسائل و منطبق‌سازی قوانین اسلامی با کنوانسیون‌های بین‌المللی و عدم توجه به اسناد بالادستی و سیاست‌های کلان همچون سیاست‌های ابلاغی کلی خانواده و جمعیت و عدم توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی کشور است.

در آستانه تشکیل فراکسیون زنان و خانواده در مجلس یازدهم، انجمن اسلامی پیام نور مشهد عضو اتحادیه دفتر تحکیم وحدت، بر خود وظیفه می‌داند تا اولویت‌ها و مسائل مهمی که در شرایط فعلی پرداختن به آن‌ها ضروری است را یادآور شود.

ـ نظارت: نظارت بر اجرای قوانین مصوب برای کارآمدی هرچه بهتر مجلس ضروری است.

نیاز هست که نمایندگان، در اجرای قوانین مصوبه نظارت به‌عمل آورند در غیر این صورت قانونگذاری بدون نظارت ضمانت اجرایی نداشته و مؤثر نخواهد بود، وظیفه مهمی که ادوار گذشته مجلس در حوزه زنان و خانواده مغفول مانده و باعث شده عملاً خروجی ثمربخش در این حوزه مشاهده نشود.

ـ جمعیت:
سیاست‌های تهدید جمعیت بیش از ۲۰ سال توسط مسؤولان در کشور اجرا می‌شود تا جایی که نرخ رشد جمعیت از ۳.۲ در سال ۶۵ به ۱.۲ درصد در سال ۹۸ رسیده است.

عدم اجرای سیاست‌های کلی جمعیت، عدم طرح حمایتی برای فرزندان چهارم، ایجاد محدودیت سنی برای وام ازدواج و ... قسمتی از اقدامات دولت برای سلب انگیزه برای فرزندآوری است.

از جمله مواردی که می‌تواند در افزایش جمعیت مؤثر باشد طرح تشویقی خانواده‌هایی که از چهار فرزند بیشتر دارند، گسترش تبلیغات و فرهنگسازی از طریق رسانه‌های جمعی صدا و سیما و دیگر رسانه‌ها، توسعه زیرساخت‌های اقتصادی چون اشتغال، درمان رایگان ناباروری و کاهش هزینه‌های زایمان و ...

ـ اشتغال: افزایش میزان تحصیلات در زنان، افزایش مشکلات اقتصادی در سال‌های اخیر باعث شده زنان به مشارکت و فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی در کنار مسئولیت‌های خود در خانه و مسئله مهم تربیت فرزندان ایفای نقش کنند.

در کنار خانه‌داری و حضور زنان در صحنه خانه که هم برای زنان و هم برای اعضای خانواده ارزنده است، اهمیت حضور زنان در عرصه اجتماع غیرقابل چشم‌پوشی است، بنابراین باید راه میانی را که همان الگوی سوم است را زمینه‌سازی و جستجو نمود تا میان این دو نقش هماهنگی و توازن برقرار گردد.

گسترش اشتغال نیمه وقت بانوان، توسعه مشاغل خانگی، ایجاد تناسب مشاغل زنان با ویژگی‌های زنان و هماهنگی ساختارهای شغلی با نقش‌های خانوادگی، افزایش مرخصی زایمان با ضمانت شغلی در پایان دوره مرخصی، ایجاد تسهیلات در فضای کاری برای نگهداری فرزندان، ایمنی فضای شغلی بیمه بیکاری و بیمه درمانی و ...

ـ ازدواج: موضوع ازدواج و تشکیل خانواده از جمله مسائلی است که بسیار مورد کم لطفی مسئولان قرار گرفته تا جایی که حمایت از آن صرفا به افزایش وام ازدواج خلاصه شده است.

از مهم‌ترین بی‌توجهی به این موضوع را می‌توان به عدم اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان اشاره کرد که ۱۵ سال از تصویب آن می‌گذرد اما دریغ از نظارتی که بر اجرای آن ملزم شوند که اکنون لازم هست که پس از اصلاح اشکالاتی که در آن وجود دارد، به اجرا درآید.

ذکر این مسائل که مهم‌ترین دغدغه امروز ما و زنان جامعه است قطعا به همین عناوین ختم نشده و هر کدام از این مسائل، زیرشاخه‌های دیگری را هم شامل می‌شود که قطعا بزرگواران در جریان کمّ و کیف روند اجرایی آن هستند.

لذا بیان این عناوین، به منظور یادآوری و به جریان افتادن قوانین و برنامه‌هایی است که در حواشی اهداف و جریان‌های سیاسی، مغفول واقع شده و از تب و تاب اجرا به صرفا سرفصل‌های متروکه‌ای بدل شدند.

مجلس انقلابی و فراکسیون زنان، نقطه عطف و امیدی شد برای به ثمر نشاندن این برنامه‌های کاربردی کرد و برای سرعت گرفتن نیروی محرکه اجرایی این مطالبات همراه شماست.

انتهای پیام/ 70051

منبع: فارس

کلیدواژه: فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ازدواج حقوق زنان فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی انجمن اسلامی پیام نور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۵۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا هاشمی ظهر پنج شنبه در جلسه شورای اجتماعی استان سمنان با حضور نماینده ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور به میزبانی سالن جلسات مدیریت بحران استانداری سمنان ضمن بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه خاص و ارزشمندی به مسائل اجتماعی و فرهنگی دارد، ابراز داشت: مسائل فرهنگی و اجتماعی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی دغدغه رهبر معظم انقلاب نیز است.

وی ضمن بیان اینکه واگذاری امور به مردم همواره با موفقیت همراه بوده است، افزود: می‌بایست کوشید تا در زمینه‌های فرهنگی نیز از ظرفیت‌های مردمی استفاده شود.

استاندار سمنان ضمن بیان اینکه استان سمنان نیز دارای ظرفیت و پتانسیل‌های انسانی و فرهنگی بسیار خوب و ارزشمندی است، ابراز داشت: باید کوشید تا با تمرکز در حوزه آموزش و پرورش سرمایه گذاری موفق و اثر گذاری را شاهد باشیم.

هاشمی در ادامه تصریح کرد: اهمیت دادن به حوزه پرورشی در آموزش و پرورش می‌تواند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را رفع کند.

وی یکی از دغدغه‌های جدی استان سمنان را موضوع پیری جمعیت و لزوم جوان سازی جامعه برشمرد و افزود: باید در این خصوص اقدامات مؤثر و راهبردی صورت گیرد.

کد خبر 6095033

دیگر خبرها

  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه مشهد و کلات خواهیم داشت
  • تشریح جزئیات مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در کل حوزه انتخابیه مشهد و کلات خواهیم داشت
  • دوره آموزشی تقنینی و نظارتی نمایندگان منتخب برگزار می‌شود
  • هیئت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم انتخاب شد
  • ۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • قدردانی سردار رادان از مجلس